Cutting Academy
Er is een goede reden waarom de koksopleiding begint met les in het gebruik van messen. Het beheersen van snijtechnieken is een essentieel onderdeel van het repertoire van elke kok, net zoals goede messen de basis vormen van een compleet uitgeruste keuken. Je bent nooit te oud om te leren! Daarom kun je op onze Cutting Academy leren hoe je ingrediënten in plakjes of blokjes snijdt en hakt als een professional en wat het geschikte mes is voor elke klus.
Cutting Academy
Er is een goede reden waarom de koksopleiding begint met les in het gebruik van messen. Het beheersen van snijtechnieken is een essentieel onderdeel van het repertoire van elke kok, net zoals goede messen de basis vormen van een compleet uitgeruste keuken. Je bent nooit te oud om te leren! Daarom kun je op onze Cutting Academy leren hoe je ingrediënten in plakjes of blokjes snijdt en hakt als een professional en wat het geschikte mes is voor elke klus.
Messengids
1. Het lemmet van een vleesmes is dun en heeft een puntig uiteinde voor het snijden van bijvoorbeeld braadstukken en plakjes salami.
2. Het broodmes snijdt gemakkelijk door harde broodkorsten dankzij het lange, sterke, gekartelde lemmet.
3. Het koksmes is hét mes bij uitstek voor gepassioneerde koks en leverbaar in verschillende maten. Het is een sterk mes met een breed lemmet en een prima snijhoek voor het hakken en snijden van vlees en groenten.
4. Het gekartelde lemmet van het tomatenmes snijdt in een handomdraai tomaten en andere soorten groenten en fruit met een dunne schil.
5. Het kleine schilmes heeft een dun lemmet en is geschikt voor het schillen en snijden van groenten en fruit.
6. Het schilmes is ideaal voor het schoonmaken, schillen en snijden van kleinere stuks groenten en fruit.
Onderhoud en opbergen van messen
Het is van belang dat je messen regelmatig geslepen worden. Fiskars levert het juiste slijpgereedschap: een aanzetstaal en de functionele Fiskars Roll-Sharp messenslijper, die allebei zelfs voor messen met een gekarteld lemmet kunnen worden gebruikt. Bekijk de video op deze pagina voor een demonstratie.
Jouw Fiskars messen blijven nog langer scherp als je ze opbergt in een messenblok of ophangt aan een magneet: het lemmet van de messen is dan goed beschermd. Met Fiskars messenblokken en magneetstrips voor messen kun je je messen gemakkelijk opbergen en het ziet er ook nog fantastisch uit!
Was en droog je messen na gebruik onmiddellijk af, voordat je ze opbergt. Heb je een vaatwasser, gebruik dan een mesbeschermer.
Ga voor meer informatie over keuze en onderhoud van Fiskars messen naar jouw plaatselijke leverancier, kijk op de pagina Messen en Scharen op onze website of neem contact op met de Klantenservice.
Keukenscharen
Natuurlijk, messen zijn ideaal voor veel snijklussen, maar soms is knippen gewoon makkelijker. Scharen zijn een prima optie voor het knippen van kruiden, visvinnen, gevogelte en alle andere werkzaamheden waarbij een snijplank overbodig lijkt.
Net zoals messen zijn scharen leverbaar met verschillende soorten bladen. Niet-gekartelde bladen zijn geschikt voor nauwkeurig knippen. Met gekartelde bladen heb je tijdens het knippen grip op gladde ingrediënten en materialen.
Bij goed onderhoud heb je optimaal plezier van je schaar. Veeg de bladen van je schaar na elk gebruik schoon en doe regelmatig wat olie op het scharnier, zodat de schaar soepel blijft knippen. Wordt de schaar bot, gebruik dan een Fiskars Scharenslijper om hem weer scherp te maken.